Beyonce

Beyonce izdala vizuelni album

Magazin News

Američka pjevačica Beyonce objavila je novi vizuelni album pod nazivom “Black is king”, za izdavačku kuću Disney+. Popularna pjevačica sama je pisala, režirala i producirala album, navodi billboard. Kelly Rowland, Naomi Campbell, suprug Jay-Z i mnoge druge poznate ličnosti pojavljuju se na albumu koji je temeljen na muzici “The Lion King: The Gift”, sestrinskom albumu koji je radila za novu verziju Disneyevog filma “Kralj lavova”, a u kojem je Beyonce posuđivala glas.

Ovim novim albumom slave se Afroamerikanci, odnosno afroameričke porodice i njihovo putovanje kroz izdaje i stvaranje identiteta. Album je sniman u mnogim državama svijeta, a CNN ga je nazvao “festivalom mode i simbolike”.

Disney Plus objavio je trailer i poster nadolazećeg albuma Beyonce pod nazivom “Black Is King”, a koji stiže nakon pjevačicinog angažmana u animiranom filmu “The Lion King” “Black Is King” je ustvari film ili vizuelni album koji je inspirisan “Kraljem lavova”, a baziran je na muzici iz animiranog klasika.

Film s potpisom dive Beyonce će debitirati 31. jula ove godine na popularnom servisu Disney+. Prema prvim najavama, “Black Is King” preispituje lekcije iz blockbustera iz 2019. godine za današnje mlade kraljeve i kraljice u potrazi za njihovim vlastitim krunama. Album će odati počast Afroamerikancima i njihovim životnim iskustvima.

Jedna od najutjecajnijih pjevačica današnjice je preuzela ulogu autorice, rediteljice i izvršne producentice novog albuma, a na albumu možemo očekivati i pojavljivanje njenog supruga Jay-Zja i kćerke Blue Ivy. Novi trailer prikazuje i neke od specijalnih gostiju albuma, uključujući Naomi Campbell, Lupitu Nyong'o, Kelly Rowland, Pharrella Williamsa, Kendricka Lamara i Childish Gambina.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *