Beyonce

Beyonce pozvala fanove

Magazin News

Američka zvijezda Beyonce Knowles pozvala je svoje fanove da izađu na izbore, učine svoju građansku dužnost i glasaju “kao da njihov život ovisi o tome”. Tokom dodjele BET humanitarnih nagrada Beyonce je svoj govor posvetila stanovnicima širom zemlje koji su proteklih dana demonstrirali na ulicama zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda.

Kako je poručila, svi trebaju dati svoj glas na predstojećim izborima te na tan način “dokazati svojim precima da njihove borbe nisu bile uzalud”, piše BBC. “Ohrabrujem vas da nastavite djelovati, potičete promjene i rasformirate rasistički i neravnopravan sistem. Moramo glasati kao da naš život ovisi o tome, jer i ovisi. Budimo promjena koju želimo vidjeti”, kazala je Beyonce.

Beyonce je također jedna od dobitnica BET nagrada koju joj je uručila Michelle Obama. Ovom prilikom bivša prva dama pohvalila je pjevačicinu posvećenost Afroameričkoj zajednici. “Možete vidjeti koliko je posvećena u svemu što radi, od njene muzike do njenog aktivizma kojim se bori za pravdu života crnaca. I sve to radi dok ostaje posvećena svojoj djeci i voljenim osobama. Mojoj ženi samo želim reći – inspirišeš me. Inspirišeš sve nas”, kazala je Obama.

Inače, nagradama BET slave se crni umjetnici i sportske ličnosti. Neki od prethodnih dobitnika nagrade bili su Muhammad Ali, producentica Quincy Jones, kao i poznati aktivist za ljudska prava Alfred Charles Sharpton. Smrt Georgea Floyda i Breonne Taylor, kao i veliki protesti s porukom “Black Lives Matter” bili su centar ovogodišnje ceremonije dodjele BET nagrada.

DaBaby, koji je osvojio nagradu za najboljeg muškog hip-hop umjetnika, izveo je pjesmu “Rockstar” s licem pritisnutim na pod dok mu je policajac klečao na vratu. Podsjetimo, upravo u takvim uslovima je preminuo George Floyd, dok mu je policajac klečao na vratu gotovo devet minuta.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *