Beyonceina kćerka za Grammy

Beyonceina kćerka nominirana za Grammy

Magazin News

Osmogodišnja kćerka Beyonce i Jay-Zja – Blue Ivy Carter nominirana je za nagradu Grammy za njenu ulogu u pjesmi “Brown Skin Girl” koju izvodi zajedno s majkom i WizKidom. “Brown Skin Girl” mnogi opisuju kao himnu koja slavi prirodnu ljepotu tamnoputih žena svih generacija.

Nominacija za Grammy znači da je Blue, koja će u januaru 2021. napuniti devet godina, jedna od najmlađih nominiranih umjetnica u historiji dodjele Grammyja, navodi Billboard. Inače, 63. dodjela Grammy nagrada će se održati 31. januara 2021. godine.

Ipak, za Blue nagrade nisu strane. U junu ove godine ona je osvojila svoju prvu BET nagradu za “Brown Skin Girl”.

Ona je također naratorica knjige za djecu i kratkog animiranog filma naziva “Ljubav prema kosi”, a koji donosi priču o tamnoputom ocu koji uči kćerku kako da oblikuje kosu. Ovaj kratki film osvojio je Oscara početkom godine.

Sa druge strane, američki reper Sejnt Džon (SAINt JHN), koji je učestvovao u snimanju pesme, ali ne i u snimanju videa, nije među nominovanima. Da li će ova devojčica odneti sa sobom zlatni gramofon, saznaćemo 31. januara 2021. godine, kada će se dodela Gremija održati.

Podijeli

Komentariši