Brian May se oporavlja

Brian May se oporavlja

Magazin News

Brian May, gitarista i jedan od osnivača grupe Queen, saopćio je kako se osjeća “nevjerovatno zahvalno” te kako se trenutno oporavlja od manjeg srčanog udara, prenosi Rolling Stone. Srčani udar dogodio se samo nekoliko dana nakon što je gitarista pokidao vratni mišić dok je radio u svom vrtu.

“Mislim da je 50 godina trčanja s gitarom na lijevom ramenu imalo neke veze s ovim!”, našalio se muzičar nakon što je objavio kako se oporavlja od teške povrede. Dok se oporavljao od prve povrede stigle su druge zdravstvene komplikacije: “Usred cijele te priče imao sam manji srčani udar. Kažem ‘mali’ jer mi nije puno naštetio. Skoro 40 minuta sam se borio s boli u prsima i znojenjem”. Nakon što je posjetio ljekara, otkriveno je kako ima tri zapušene arterije. Odbio je operaciju na otvorenom srcu i umjesto toga su mu postavljena tri stenta.

Jedna od najvećih časti za Britanca je verovatno služiti Kraljici, a Brajan Mej je imao tu priliku da je zabavlja na proslavi takozvanog zlatnog jubileja (50 godina na čelu britanskog kraljevstva). Na ceremoniji Kraljice Elizabete u Londonu, gitarista Queen-a popeo se na krov Bakingemske palatu i na svojoj “Red Special” gitari odsvirao himnu “God Save The Queen”. Do toga nikada ne bi došlo da Brajan Mej nije ostvario ogroman muzički uticaj na kulturu svoje zemlje. Karijeru uspešnog gitariste počeo je, bukvalno, da gradi sa 16. godina kada je od delova bicikle, motora i drveta iz XVIII veka sa svojim ocem konstruisao svoju prvu gitaru. Studirao je astro-fiziku, pa se otuda može reći da je postojala inspiracija za Queen-ov kosmički zvuk.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *