Britney Spears

Britney Spears opet treba sud

Magazin News

Britney Spears tražila je od suda da je oslobodi očevog starateljstva kako bi sama mogla odlučivati o svim aspektima svog života i karijere. Jamie Spears je bio njen zakonski staratelj 12 godina zbog njenog lošeg mentalnog zdravlja. Pjevačica već 12 godina ne može samostalno da odlučuje s kim će se viđati, kuda će ići, šta će kupiti i raditi, a da za to ne zatraži odobrenje od oca koji je sudskom odlukom postavljen za njenog staratelja poslije nervnog sloma koji je Britney doživjela 2008. godine.

Čak su i njeni fanovi pokrenuli kampanju “Free Britney” jer smatraju da se Britney nalazi u zatočeništvu kod svog oca. “Ti teoretičari zavjere nemaju pojma. Sud u Kaliforniji će odlučiti šta je najbolje za moju kćerku. Moja obaveza je da prijavim sudu svaki dolar koji sam potrošio. Kako bih, pobogu, mogao nešto da ukradem? Ljudi nam prijete i smrću. Ja volim svoju kćerku i svoju djecu”, rekao je.

“Britney se oštro protivi obnovi starateljstva”, navodi se u sudskom dokumentu podnesenom Vrhovnom sudu Kalifornije u Los Angelesu. Objašnjeno je da 38-godišnja pjevačica želi da vrati kontrolu nad svojim životom i karijerom i ponovo bude jedna od svjetskih zvijezda. Ona želi da njen menadžer Jodi Montgomery trajno nadgleda njene poslove.

Jamie Spears je također imao nadzor nad svim njenim finansijskim poslovima. Njen advokat pretpostavlja kako će Jamie osporavati ovaj zahtjev. Otkriveno je i da Britney ne planira uskoro ponovo nastupati. Posljednji put je uživo nastupala u oktobru 2018. godine. Ročište o slučaju starateljstva zakazano je za srijedu u Los Angelesu.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *