Damir Imamović: “Singer of Tales”

Magazin News

Interpretator sevdalinki mlađe generacije Damir Imamović ovu godinu počeo je vijestima o novom albumu. Naime, proteklih mjeseci Imamović je vrijedno radio na novim pjesmama, a album će svjetlo dana ugledati 6. marta. Fanovima i pratiocima na društvenim mrežama otkrio je da album nosi naziv “Singer of Tales”.

“Radost! Moj novi album zove se ‘Singer of Tales’ i izlazi 6. marta za londonsku kuću ‘Wrasse Records’. Album su producirali Joe Boyd i Andrea Goertler”, kazao je Imamović. Pored ovog uspješnog interpretatora sevdaha, na albumu sviraju Greg Cohen, Derya Türkan i Ivana Đurić.

“Jedva čekam da publika čuje novi album i da se sretnemo na nekim od koncerata proljetne turneje. Uskoro stižu datumi za Englesku, Njemačku, Belgiju, Holandiju, Dansku, Sloveniju i Hrvatsku”, poručio je Imamović na svom oficijelnom Facebook profilu.

Damir Imamović rođen je 1978. godine u Sarajevu (BiH). Iako se za muziku interesuje od djetinjstva, potpuno joj se posvećuje tek nakon studija filozofije. 2004. godine zajedno sa Farah Tahirbegović radi na monografiji pjesama svoga dede i jednog od najuticajnijih pjevača u historiji sevdaha – Zaima Imamovića. Ta knjiga uvodi ga u svijet sevdaha, ali i profesionalnog bavljenja muzikom. Ubrzo počinje graditi vlastiti repertoar nastupajući u BiH i inostranstvu. Od prvih nastupa izdvajaju se: koncert u Turskom kulturnom centru u Sarajevu (2005.); gostovanje u centru Pompidou u Parizu u okviru obilježavanja godišnjice Centra Andre Marlaux (2005.); snimanje sa Vlatkom Stefanovskim za kompilaciju «Bentbaša – Bosanska ljubavna pjesma» (Goethe/Yaman, 2008.), kao i serija koncerata «Sevdah Ripablik» u sarajevskom café-u «Karabit» (buybook, Umjetnička galerija BiH).

 

 

 

Podijeli

Review Overview

Summary
2.5

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *