Dino Merlin

Dino Merlin najavio pjesmu

Magazin News

Jedan od najpriznatijih muzičara s ovih prostora Dino Merlin u četvrtak (29. oktobra) će predstaviti novi singl “Mi” s predstojećeg novog albuma. Riječ je o 12. studijskom albumu ovog bh. kantautora, prvom nakon “Hotela Nacional” iz 2014. godine.

“Pjesma ‘Mi’ je o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne. Da li će to biti promjena nabolje ne zavisi samo od svijeta, nego i od nas. U vrijeme pandemije još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako zavisimo jedni od drugih, kako smo zajedno u ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila i kako bismo više nego ikada trebali biti ‘Mi'”, kazao je Dino Merlin.

Dino Merlin izdaje novi studijski album nakon šest godinaDino Merlin izdaje novi studijski album nakon šest godina. Iako je singl bio planiran za proljeće ove godine, epidemija je odgodila objavljivanje pjesme za neka bolja vremena.

“S obzirom na to da bolja vremena sporo dolaze, život ide dalje, a pandemija, čini se, nema namjeru brzo otići, život i ‘Mi’ moramo dalje. Život ne čeka na nas pa ni ‘Mi’ nećemo čekati na život, već trebamo živjeti i raditi. Tako da je proljeće za pjesmu ‘Mi’ stiglo krajem oktobra”, dodao je Dino Merlin. Pjesma Pjesma “Mi” je o nama u svijetu koji se mijenja i nama koji se mijenjamo zajedno s njim, htjeli to ili ne

Jedna od poruka pjesme “Mi” je da, iako vremena nisu najsretnija, ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu. Moramo pokazati jedni drugima, ali prije svega sami sebi, da iz loših vremena možemo izaći kao bolji i plemenitiji ljudi. Videospot kojim će biti predstavljena pjesma “Mi” sniman je u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje će biti organizovana promocija novog singla i spota Dine Merlina. Time će zvanično biti najavljen početak dugoročnog kreativnog partnerstva između ovog umjetnika i Porto Montenegra.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

2 thoughts on “Dino Merlin najavio pjesmu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *