Džef Bridžis

Džef Bridžis: Rak limfnih žlijezdia

Magazin News

Američki glumac i dobitnik Oskara Džef Bridžis otkrio je da ima rak limfnih žlijezdia, ali da mu je “prognoza dobra”. Podsjećajući na čuvenu ulogu “Batice” iz filma “Veliki Lebovski”, on je u tvitu napisao da počinje terapiju protiv “ozbiljne bolesti”.

“Zahvalan sam na ljubavi i podršci koju dobijam od svojih prijatelja i porodice. Hvala vam na molitvama, i kad ste već tu, idite da glasate”, napisao je glumac. Limfom je oblik raka koji napada limfne žlijezde – dio organizma koji se bori protiv mikroba.

Bridžis, koji ima 70 godina, osvojio je Oskara za najboljeg glumca 2010. godine, za ulogu pjevača alkoholičara u filmu “Crazy Heart”. Poznat je i po ulogama u filmovima “The Last Picture Show”, “The Contender” i “Starman”, kao i po kultnom filmu “Veliki Lebovski” iz 1998. godine, u kome igra Baticu, besposličara iz Los Anđelesa.

Jeffrey Leon Bridges (4. decembar 1949) američki je glumac i muzičar, čiji su najpoznatiji filmovi The Last Picture Show, Tron, The Fisher King, The Big Lebowski, Seabiscuit i Iron Man. Otac mu je bio znameniti glumac Lloyd Bridges, a brat mu je Beau Bridges, s kojim je zajedno nastupio u filmu The Fabulous Baker Boys.

Podijeli

1 thought on “Džef Bridžis: Rak limfnih žlijezdia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *