Džinović: Kralj meraka

Magazin

Velika muzička regionalna zvijezda Haris Džinović večeras je u dvorani “Mirza Delibašić” održao koncert koji je bio popunjen do posljednjeg mjesta. Džinović koji je bio odlično raspoložen počeo je koncert svojim najvećim hitovima među kojima su i “Rano je za tugu”, “Muštuluk”, “Traži, traži”, “Dajte vina hoću lom”, “Ostariću, neću znati“, “Ako možeš ti“ i ostalim velikim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru.

Pored neprikosnovenog glasa, Haris je vrlo brzo uspio da cijelu dvoranu podigne na noge, pa je svojim pjesmama doveo atmosferu do usijanja. Za ovaj koncert pripremljena je ekskluzivna tribina u dvorani koja je bila postavljena 1969. godine i zahvaljujući kojoj dvorana poprima izgled poput Lisinskog ili Sava centra.

Harisa Džinovića uz njegov bend pratio je i narodni orkestar Radiotelevizije Bosne i Hercegovine. Inače, ovaj koncert jedna je od manifestacija kojom Centar Skenderija proslavlja jubilarni 50. rođendan. Iako je autor brojnih hitova Džinović na pitanja zašto ne snima češće, odgovara da je lenj i da ima naviku da „sve što može danas, ostavi za prekosutra“. Ipak, veće diskografske pauze publika mu ne zameri, sudeći po posećenosti njegovih koncerata širom sveta.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *