Film o Arethi Franklin

Film o Arethi Franklin

Magazin News

Premijera filma “Respect” o slavnoj pjevačiti Arethi Franklin već drugi put je pomjerena, a novi datum je 13. august 2021. godine, čak godinu dana nakon prvobitno zakazane premijere. Oskarovku Jennifer Hudson je odabrala lično Aretha prije nego je umrla 2018. godine.

“Susrele smo se u New Yorku, a prva stvar koju mi je rekla jeste – ‘Osvojit ćeš i drugi Oskar igrajući mene, zar ne?’ Odgovorila sam joj da ću pokušati”, izjavila je Hudson. Režiju filma potpisuje Liesl Tommy, a uloge će tumačiti Marlon Wayans, Audra McDonald, Forest Whitaker, Queen Latifah, Mary J. Blige i Marc Maron.

Stigao je prvi službeni trailer biografskog filma “Respect” o kraljici soula Arethi Franklin u kojem možemo vidjeti kako će Jennifer Hudson utjeloviti legendarnu pjevačicu.

Prije svoje smrti, Franklin je sama odabrala da Hudson bude osoba koja će glumiti njen lik u filmskoj biografiji. Na oduševljenje mnogih Hudson nije ni pomišljala da odbije poziv za snimanje filma. Nakon Oscara za ulogu u “Dreamgirls” 2006. godine, mnogi očekuju još jedno oskarovso izdanje Hudson.

Iza kompletnog filma o snažnoj dami stoji upravo ekipa jakih žena. Film je režirala Liesl Tommy, dok je za scenarij zaslužma Tracey Scott Wilson.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *