oprostili od Conneryja

Ford i Lucas se oprostili od Conneryja

Magazin News

Harrison Ford i George Lucas su odali počast Seanu Conneryju, poznatom i kao Henry Jones iz “Indiane Jonesa”, koji je preminuo u subotu u 90. godini. Ford je u izjavi za Variety rekao kako mu je Connery bio više od oca.

“Ne znate šta je zadovoljstvo dok vam neko ne plati da vozite Seana Conneryja u bočnom automobilu ruskog motocikla koji poskakuje neravnom zavojitom planinskom stazom, a Connery se migolji. Bože, kako smo se zabavljali. Ako je na nebu, nadam se da gore imaju terene za golf”, rekao je Ford.

Connery je 1989. godine glumio Fordovog oca u filmu “Indiana Jones i posljednji križarski rat”. George Lucas, koji je stvorio franšizu “Indiana Jones”, također se oprostio od velikog glumca napisavši kako je Connery ostavio neizbrisiv trag u kinematografskoj historiji.

“Njegova publika je obuhvatala nekoliko generacija, a svaka je simpatisala različite uloge koje je igrao. Uvijek će zauzimati posebno mjesto u mom srcu kao Indyjev otac”, rekao je, dodavši kako je vrlo zahvalan što je imao priliku raditi i poznavati preminulog glumca.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *