Influenseri: Neradnička bagra

Influenseri: Neradnička bagra

Magazin News

Nakon što su hrvatsku influensericu Doris Stanković iz jednog porečkog restorana odbili za besplatnu večeru, hrvatski reditelj Dalibor Matanić na svom je Facebook profilu napisao šta o tome misli. Naime, Doris Stanković koja na svom Instagram profilu ima 250.000 pratitelja je jednom porečkom restoranu ponudila saradnju u vidu kompenzacije tako što je htjela objaviti fotografiju restorana na Instagramu označivši ih na svom profilu.

Iz restorana su joj odgovorili da je njena poruka smiješna, te da za nju niko u Poreču nije čuo. Doris je onda je cijelu prepisku odlučila javno plasirati. Neki su je podržali, neki pak nisu. Među onim koji influensing ne podržavaju je i hrvatski reditelj Dalibor Matinić koji je influensere nazvao “neradničkom bagrom”, a Doris influenserskom spodom.

“Ova influenserska spodoba (kažu da joj je ime Doris Stanković) što je pokušala ucjenjivati restoran Cotton Club u Poreču koji ju je na sreću odbio – meni je lično prelila čašu. U ime naših roditelja i njihovih roditelja, radničke klase, koja je sve svoje morala zaraditi radom pozivam vas da mi se pridružite u lobiranju kod svih tzv. klijenata. Imamo jako puno poznanstava. Republika Hrvatska će uskoro biti u ekonomskoj krizi pa ćemo ovaj problem u miru osvijestiti svim restoranima, salonima, slastičarnicama, barovima, putničkim agencijama, bankama… Svima”, napisao je Matinić te se zapitao kako to da najbolji glumci i muzičari nisu influenseri.

Dodao je da odgovor stoji u činjenici da je influensing “rezerviran za šljam”. “Ako mislite da vam je dizajnirana fotografija na Instagram Storyju bitnija od fakulteta, brišite odmah svoje bijedne profile. Naš cilj je da niko od ovih spodoba ne dobije išta besplatno. Neka niko ko se nije školovao (samostalno ili na račun svojih roditelja) ne pomišlja da je u redu da dobije išta besplatno. Svi vi koji mislite da vam je broj pratitelja prednost nad radnim narodom, vidjet ćete uskoro u kakvoj laži živite. U ime naše djece koju pokušavamo naučiti etici i radu obećavam vam da ćete izgubiti klijente neradnička bagro”, napisao je Matanić na Facebooku uz fotografiju hrvatske zastave.

Osim Matinića 20-godišnju influensericu ismijali su i na Twitteru, te su obećali da će u restoranu koji ju je odbio za reklamu potrošiti cijelu platu. “Upravo su dobili reklamu i bolju nego što im je ponuđeno”; “Reketari novoga doba. Bljak”, “Ona bi trebala platit da bi se mogla slikat pored njihove hrane!”, samo su neki od komentara. Ipak bilo je i onih koji su je u njenoj namjeri podržali.

“Nije sramota pitati za poslovnu saradnju. Sramota je umjesto odgovora ‘nismo zainteresirani’ vrijeđati osobu”; “Pa cura je poslala legitiman upit za saradnju i kromanjonci iz restorana je izvrijeđali. I ajmo se sad njima divit jer nazivaju ljude guskama i Instagram sirotinjom. Ona je tu jedina kulturno komunicirala, ali seljačine su ‘in'”.

Podijeli

1 thought on “Influenseri: Neradnička bagra

  1. On je neradnička bagra jako je tešku biti influencer zaga i filip imaju bebu a video in izlazi u 9 to je samo primjer Influencersko zanimanje je jako teško

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *