Kanye West

Kanye West, prvo videoobraćanje

Magazin News

Reper i kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kanye West objavio je prvu reklamu za svoju predsjedničku kampanju, samo 22 dana prije izbora.

West je u ponedjeljak objavio video koji traje nešto više od jedne minute, objašnjavajući kako bi se Amerikanci trebali fokusirati na jačanje svoje religije i vjere. Na taj način će, kaže, ojačati i poboljšati svoju zemlju.

“Amerika. Šta je njena sudbina? Šta je najbolje za našu naciju? Naše ljude? Pravda? O svemu ovome moramo razmišljati zajedno – kao ljudi. Da bismo razmišljali o svojoj budućnosti, da bismo ispunili svoj san, moramo imati viziju. Mi ćemo kao narod oživjeti posvećenost naše nacije vjeri”, rekao je između ostalog.

Dok je držao govor, West je stajao ispred ekrana na kojem je emitovano vijorenje crno-bijele američke zastave i emitovani snimci različitih porodica, uključujući i fotografije Westove porodice. U nastavku objašnjava kako ljudi moraju sarađivati jedni s drugima i ne odricati se vjere u Boga, raditi ispravne stvari i okrenuti se porodici. Govor zaključuje tako što poziva ljude da glasaju za njega: “Ja sam Kanye West i odobravam ovu poruku”.

Podijeli

1 thought on “Kanye West, prvo videoobraćanje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *