Kićo Slabinac

Kićo Slabinac na respiratoru

Magazin News

Nakon što je javnosti jučer saopćena informacija da se pjevač Krunoslav Kićo Slabinac bori za život nakon komplikacije koja se desila za vrijeme rutinske operacije srca, hrvatski mediji prenose više detalja o njegovom zdravstvenom stanju.

Slabinac se trenutno nalazi u zagrebačkom KBC-u gdje se oporavlja od operacije srca. “Njegov oporavak traje sporo i neće trajati manje od deset do 14 dana. Sve se odvija prema planu i nema parametara koji bi ukazivali na pogoršanje stanja. Nema bitnijih promjena od jučer”, saopćio je pjevačev ljekar Hrvoje Gašparević za Jutarnji.hr.

Iz zagrebačkog KBC-a dodali su kako Slabinac ima trožilnu koronarnu bolest, te kako je bio na rutinskom zahvatu hirurških premosnica: “Što se tiče srca, sve je u redu. S druge strane, on je patološki pretio, a ljudi koji su pretili imaju do sedam puta češće smetnje s oporavljanjem prsnog koša. On se trenutno suočava s tim problemom”.

Na koncu su kazali kako mu je potrebna respiratorna pomoć, te kako je vraćen na respirator da bi se mogao odmoriti. Naglašeno je kako je pod sedativima i na respiratoru, a ne u komi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *