Kim Kardašijan

Kim Kardašijan donira Jermeniji

Magazin News

Američka rijaliti zvijezda porijeklom iz Jermenije Kim Kardašijan doniraće milion dolara pomoći Jermeniji zbog rata u Nagorno Karabahu, koji bukti između Jermena i Azerbejdžanaca. Kardašijan je na društvenoj mreži Twitter objavila da će novac biti utrošen za hranu, skloništa i medicinsku njegu.

​Ona je pozvala i druge da doniraju novac i da pomognu u podizanju svijesti o dešavanjima i krizi u Nagorno-Karabahu koja mora da se zaustavi. “Moje misli i molitve su sa hrabrim muškarcima, ženama i djecom. Uprkos udaljenosti koja nas razdvaja mi smo jedna jermenska nacija”, rekla je Kardašijan, prenio je “Sputnjik”.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana. Diplomate je u rusku prijestonicu pozvao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Pregovori su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma. On sadrži četiri tačke za rješavanje sukoba. Između ostalog, strane su objavile o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmjene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tijela mrtvih.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *