Kolege se opraštaju od Dujmića

Kolege se opraštaju od Dujmića

Magazin News

Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od legendarnog muzičara i nekadašnjeg frontmena Novih fosila, Rajka Dujmića, koji je preminuo danas u 66. godini od posljedica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.
Njegov odlazak teško je pao svima, a posebno su emotivne bile njegove bivše kolege iz benda, Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago.

“Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih muzičara koji se ikad rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega i koje će nadživjeti sve nas. Saučešće porodici jer znam šta prolaze. To je prestrašno”, poručila je Sanja Doležal.

Vrlo emotivne riječi Dujmiću je uputio i pjevač Tony Cetinski. “Nemam riječi za izreći osim da nikad neću zaboraviti one rijetke trenutke kada si znao nazvati i iskreno iskazati svoje poštovanje i podršku kad bi te dotakla neka pjesma koju bi tek lansirali u eter. Posebno te dirnula ‘Opet si pobijedila’, pa ću je ovom tužnom prilikom tebi u čast pustiti. Uvijek sam ti znao kazati:’ Rajko moj, tebe će ubiti emocija'”, prisjetio se Cetinski.

Kazao je kako nikad nije upoznao nekog toliko emotivnog kao što je to bio Dujmić. “Kad je otišao Đorđe Novković posebno te pogodilo, ali nakon odlaska Dine Dvornika srce ti se raspadalo. Znaš zašto? Jer si bio nevjerovatno senzibilan i pravi odani prijatelj koji je iznimno teško prihvatao rastanke. O muzici si sve sam rekao, pa je suvišno išta govoriti ili pisati u ovom trenutku osim da si bio jedan od naših velikana autora kakav se jednom u 100 godina rodi. Uprkos svemu i svima znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi nažalost prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Zbogom, naš dječače plavi”, poručio je Cetinski.

Dujmića se prisjetio i pjevač Sandi Cenov kojeg je također jako rastužila vijest o smrti ovog umjetnika. “Ugasnut će jednom ljubav naša, negdje drugo gnijezda ćemo sviti… Ali uspomene neće odnijeti vrijeme, jer se sve te pjesme uz koje smo se i smijali i plakali neće nikad zaboraviti! Barem u mom slučaju. Bila mi je velika čast poznavati te, a još veća čast svojevremeno dijeliti binu s takvom muzičkom veličinom”, kazao je Cenov.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *