Konerijevoj udovici prijeti zatvor

Konerijevoj udovici prijeti zatvor

Magazin News

Smrt glumca Šona Konerija nije bacila poresku prevaru njegove supruge Mišelin u sjenku. Ona, pak, s druge strane, poriče bilo kakvu umiješanost u prevaru “tešku” 21 milion funti u vezi sa prodajom kuće u Marbelji, pišu britanski mediji.

Španske vlasti upozorile su da namjeravaju da obavijeste Mišelin o optužnici kako bi se moglo održati suđenje, a tužitelji ističu “nedostatak saradnje” s vlastima na Bahamima.

Koneriju, koji je s njom bio u braku 45 godina, rečeno je 2014. da se on neće morati suočiti sa sudskim procesom zbog prodaje njihovog doma 1999. godine. Njihova je kuća, naime, srušena i na prevaru je izgrađeno čak 70 stanova, uprkos urbanističkim pravilima koja kažu da se može izgraditi njih samo pet.

Glumčevi advokati, gradonačelnik Marbelje i šest većnika završili su u pritvoru zbog prevare. Sudija je zaključio da bi trebalo suditi i Mišelin, inače rođenoj u Francuskoj, te da joj prijeti kazna zatvora, kao i velika novčana kazna ako bude proglašena krivom za poresku prevaru. Udovica Šona Konerija optužbe je nazvala “glupostima”.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *