Kraljica se saglasila

Magazin News

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je danas da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i da dio vremena provode u Kanadi. Kraljica je u saopštenju navela da je današnji sastanak najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem bio konstruktivan.

Dodala je da je dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji, prenosi AP. Kraljica je napomenula da još ima pitanja koja treba riješiti, ali da želi da se tima pozabavi u narednim danima.

Kraljica Elizabeta Druga (93) pozvala je svog unuka princa Harija na “krizni sastanak”, kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti. Sastanku na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske, prisustvovali i Harijev otac princ Čarls, nasljednik prijestola i Harijev stariji brat, princ Vilijam.

U izjavi datoj u ime prinčeva Harija i Vilijama navodi se da je “maliciozni ton” tih priča uvredljiv i potencijalno štetan, javlja BBC. “Uprkos jasnom demantovanju, u britanskim novinama danas se pojavila lažna priča, koja spekuliše o odnosu vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža. Za braću koja se toliko bave pitanjima mentalnog zdravlja, zapaljivi jezik tih priča je uvredljiv i potencijalno štetan”. Tajms je citirao izvor koji je rekao da su se Hari i Megan osjećali da ih je Vilijam omalovažavao i “stalno maltretirao”.

Podijeli

1 thought on “Kraljica se saglasila

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *