Moja najbitnija uloga u životu

Magazin

Aleksandar Radojičić je jedan od najperspektivinijih srbijanskih glumaca kojeg naša publika trenutno može gledati u ulozi Marka u seriji “Žigosani u reketu”. Ovaj talentovani glumac svoj put je krčio lagano, bez skandala. O ulogama, privatnom životu i željama u novoj 2020. godini Aleksandar Radojičić prvi put je govorio za Klix.ba.

U seriji “Žigosani u reketu” Dragana Bjelogrlića, koja govori o drugoj šansi, Aleksandar tumači jednu od glavnih uloga, talentovanog košarkaša koji zbog emotivnih blokada nije mogao da iskaže svoj pun talenat. “Uloga mi se dopala jer govori o ljudima, o odnosima, sudbinama ljudi, više nego o samoj košarci. Govori o jednom sportskom, timskom duhu koji i totalne autsajdere može dovesti do vrha”, rekao nam je na početku razgovora Aleksandar.

Kazao nam je da mu nije bilo teško odglumiti košarkaša, jer mu nije prvi put da glumi sportistu. Naime, Aleksandar je ostao upamćen po ulozi Balerine u filmu “Montevideo, Bog te video!”. “Nije mi bilo teško odglumiti sportistu jer mi to nije prvi put. Nekoliko mjeseci smo se pripremali. Održali smo nekoliko treninga, a dosta stvari smo i u hodu pripremali. Kao mlađi sam trenirao i volim sport od malena. Uvijek mi je bilo draže da jurim za loptom nego po gradu”, kazao je.

Budući da serija “Žigosani u reketu” govori o drugoj šansi, Aleksandra smo pitali da li postoji nešto u njegovom životu za šta bi volio da je dobio drugu šansu. “Kao mlađi da, ali to je prema mom mišljenju sebično i lijeno razmišljanje. Druga šansa sama po sebi govori da prvu niste iskoristili i da tražite nešto ponovo. Ja vjerujem u to da svako od nas može da izgradi drugu šansu i da ukoliko prva šansa nije iskorištena, možda je tako sudbina htjela. Uvijek radim na tome da prepoznam tu pravu priliku i da dam sve od sebe da je iskoristim”, rekao je.

Iako ima samo 32 godine, izgradio je zavidnu karijeru i prepoznatljivo ime. Kaže nam da je rezultat uspjeha konstantan rad na sebi. “Uspjeh jeste opstati i u ovom poslu i u ovom vremenu pored toliko glumaca, akademija, jer naše tržište nije tako veliko. Svaki dan je neki bonus i uspjeh. Trudim se i borim da tu ostanem jer je to maraton”, kaže nam.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *