MTV nagrade: Lady Gaga

MTV nagrade: Lady Gaga dominirala

Magazin News

Lady Gaga dominirala je na dodjeli MTV Video Music Awards (VMA) osvojivši pet nagrada u neobičnoj večeri s obzirom na to da je riječ o prvom javnom događaju koji se održao uživo uprkos pandemiji. Ova američka pjevačica vodila je s devet nominacija te da je, kako se to od nje i očekivalo, ostavila snažan utisak svojim izgledom tokom nastupa noseći raznovrsne maske.

Lady Gaga je osvojila nagradu za umjetnika godine, pjesmu godinu, najbolju kinematografiju i najbolju saradnju za pjesmu “Rain on Me” koju je otpjevala u duetu s kolegicom Arianom Grande. Osim navedenih, Lady Gaga je odnijela i nagradu Tricon koja se dodjeljuje kao priznanje umjetniku koji je ostvario najbolje rezultate u tri ili više disciplina.

“Iako smo trenutno razdvojeni, a kultura se na neki način ne osjeća živom, ipak vjerujem da dolazi renesansa. Govorite što mislite, ali čuvajte se. Možda zvučim kao pokvarena ploča, ali savjetujem vam da nosite masku – to je znak poštovanja”, kazala je Lady Gaga tokom svog govora na dodjeli nagrada.

MTV VMA je bio prvi javni događaj koji je emitiran kao emisija otkako je pandemija koronavirusa zaustavila proizvodnju TV sadržaja u Americi. Bilo je riječ o hibridnom programu koji je sadržavao različite vrste formata. Naime, dodjela nagrada se odvijala na različitim vanjskim lokacijama u Los Angelesu s malo ili nimalo publike.

Osim toga bilo je i javljanja u emisiju putem videolinka, a organizatori su se potrudili u scenu i nastupe upotpuniti upečatljivim video efektima, a svi izvođači su odisali entuzijazmom i srećom kako bi se gledaocima, ali i malobrojnoj publici pružio potpun ugođaj s obzirom na brojna ograničenja zbog pandemije.

Ceremoniju je vodila glumica Keke Palmer koja se javila iz još jednog studija koji je organizovan u New Yorku u blizini Empire State Buildinga. Obratila se malobrojnoj publici, a nakon toga je emitovan video u znak sjećanja na glumca Chadwika Bosemana koji je preminuo u petak u 43. godini nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva. “Boseman je bio pravi heroj ne samo na ekranu, već u svakoj stvari kojiu je napravio u životu”, kazala je Palmer.

Podijeli

Review Overview

Summary
5

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *