Najbolji reperi u “Zetri”

Magazin

Pobjednici i najbolji freestyle reperi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije odmjeriće snage u subotu, 16. novembra, u dvorani “Zetra” u Sarajevu na takmičenju “Red Bull RapLika 2019”. Osam najboljih takmičara podržaće i velike hip-hop regionalne zvijezde koje će tu noć biti žiri, ali će i nastupiti pred sarajevskom publikom. Noć u “Zetri” će začiniti posebno izdanje “Brown Sugar RnB partyja”, tokom kojeg će popularni dvojac DJ Soul i Merakoon nakon takmičarskog dijela do ranih jutarnjih časova zabavljati okupljene.

Jedan od organizatora ovog takmičenja i član žirija, popularni reper Frenkie je istakao da “Red Bull RapLika” postaje iz godine u godinu sve jače takmičenje sa kvalitetnijim učesnicima. “Pored toga događaj bilježi i sve veću posjetu, tako da ove godine očekujem da će regionalno finale nadmašiti prošlogodišnje. Ovaj put smo u Sarajevu, u kultnoj ‘Zetri’, i imamo osam vrhunskih takmičara iz regije: trojicu iz Hrvatske, trojicu iz Srbije i dva takmičara iz naše zemlje. Takođe, imamo pet jako dobrih sudaca, takođe iz regije, i očekujemo dobar šou”, najavio je Frenkie.

Što se tiče žirija koji će ocjenjivati takmičare, osim Frenkija o pobjednicima će odlučivati i Saša iz grupe TBF, Rade Ulica iz sastava “Hi5” iz Zagreba, Almir iz grupe “Dubioza kolektiv” i reper Kendi iz Beograda. Što se tiče ocjenjivanja takmičara, Frenkie je istakao da će žiri imati vrlo jasne propozicije.

“Ja sam gledao takmičenja u Zagrebu i Beogradu i jedna velika razlika se dala primijetiti, a to je da u Beogradu takmičari nisu samo onako uprazno psovali jedan drugome, već su imali argumentovane sadržaje, odgovarali su jedan drugome na licu mjesta i vidjelo se da je to istinski freestyle. To je meni jako dobro u poređenju sa BiH i Zagrebom, gdje je bilo dosta nepotrebnih psovki koje pokazuju da – kad ne znaš šta da kažeš – onda kreneš psovati. To se primijeti, sudije to primijete i takve nastupe ćemo sigurno manje bodovati”, naglasio je Frenkie. Takmičarski program biće popraćen brojnim nastupima regionalnih legendi hip-hop scene, a najavljeno je i specijalno izdanje “Brown Sugar RnB” serijala.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *