mural George Michaela

Nastaje mural George Michaela

Magazin News

Devetmetarski mural pop zvijezde Georgea Michael trebao bi se slikati u sjeverozapadnom dijelu Londona gdje je ovaj pjevač odrastao. Britanski umjetnik Dawn Mellor dobio je zadatak da napravi stalnu sliku pjevača u Kingsburyju. Brentovo djelo će opisivati životnu i muzičku karijeru Georgea Michaela, piše BBC.

Osim toga, ovo umjetničko djelo će biti predstavljeno 19. septembra na Kingsbury Roadu. George Michael se proslavio sa pop grupom Wham! osamdesetih godina prošlog stoljeća i uživao je u ogromnom uspjehu kao solo izvođač. Umro je prirodnom smrću u decembru 2016. u 53. godini života u svojoj kući u Oxfordshireu.

George Michael je legenda britanske muzike. Njegove kompozicije “Poslednji božić”, “Sloboda”, “Bezvredni šaput” i “Još jedan pokušaj” popularni su i vole u svim krajevima planete. Muzička karijera Džordža Mihaila dugo je bila povezana sa grupom “Wham!”, Ali kasnije umetnik je uspješno dokazao da je samozadovoljna osoba i da može biti popularan kao solo izvođač.

George Michael – ikona britanske pop muzikePriča o tome kako mali Yorgos Panayotu, sin imigranta s Kipra, postao je legendarni britanski pevač – u našem biografskom pregledu.

Budući idol britanske omladine rođen je u severnom Londonu. Njegov otac je bio imigrant sa Kipra, a njegova majka – rođena je od Britanskih ostrva. Kao što se sećao pevač, glavna zamerka njegovog detinjstva bila je stalno odsustvo roditelja. Yorgos Panayotu je bio najmlađe dete u porodici, pa je zbog toga njegovo odgojstvo potpuno počivalo na dve starije sestre.

Sasvim je izuzetno što je u detinjstvu Jorgos bio vrlo mršav i stidljiv dijete. Zbog problema s njegovom vizijom, nosio je ogromne naočare, i stoga ga su stalno napadali njegovi drugovi.Osim toga, na insistiranje svojih roditelja, morao je uzimati lekcije iz klasične violine, što takođe nije doprinelo njegovoj popularnosti među vršnjacima.

Podijeli

Review Overview

Summary
5

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *