Tyler Perry

Od beskućnika do milijardera

Magazin News

Glumac, komičar, reditelj i pisac, Tyler Perry koji je nekad bio beskućnik danas se nalazi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi. Rame uz rame s Oprah Winfrey, Stevenom Spielbergom i Georgeom Lucasom. Svake godine Forbes objavljuje svoju listu sa zaradama slavnih, a toj listi nedavno se pridružio i Perry. Forbes procjenjuje Perryjevu neto vrijednost na milijardu dolara i kaže da je od 2005. godine zaradio više od 1,4 milijarde dolara prihoda prije oporezivanja.

Forbes izvještava da je Perry vlasnik cijelog svog kreativnog stvaralaštva, što uključuje i studijsko imanje u Atlanti na koje je potrošio 30 miliona dolara, a tamo je potrošio i dodatnih 250 miliona dolara za studio. Taj studio također pomaže da se poveća njegovo bogatstvo. Kazao je da je vrijednost vlasništva naučio još u mladosti.

“Moj otac je bio kooperant, a petkom bi dobivao plate i bio bi toliko sretan što je zaradio 800 dolara. Gledao bih čovjeka koji je bio vlasnik kuće i prodavao je i zaradio 80.000 američkih dolara. Tako da sam uvijek znao da u čovjeku koji je posjedovao kuću ima više moći, nego u čovjeku koji je zapravo radio na njoj i gradio je. Zbog toga sam uvijek želio biti tip koji je bio vlasnik kuće”, kazao je Perry.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *