Opra Vinfri

Opra donira 12 miliona dolara

Magazin News

Američka televizijska voditeljka Opra Vinfri objavila je da će donirati 12 miliona dolara u nekoliko američkih gradova koji nisu u stanju da pružaju adekvatne usluge u borbi protiv pandemije virusa korona (COVID-19). Vinfri je saopštila da će iz vlastitog fonda za borbu protiv virusa korona novac donirati Čikagu, Baltimoru, Našvillu, Tenesiju, Milvokiju te Kosijasku, gradu u Misisipiju u kojem je rođena.

Izjavila je kako vjeruje da ovaj virus neće nestati u skorije vrijeme. “Čak i ako virus nestane, ljudi koji trenutno ne mogu raditi mjesecima i dalje će trebati podršku”, rekla je televizijska voditeljka.

Pet miliona dolara će donirati staračkom domu u Čikagu, dva miliona organizaciji koja u Našvilu dijeli hranu za 10.000 ljudi, a ostatak nevladinim organizacijama koje pomažu onima koji ne dobijaju dovoljno usluga u nekim gradovima.

Opra Vinfri , milijarderka i humanitarista, najpoznatija je po svojoj međunarodno popularnoj emisiji “Oprah Winfrey Show” koja je obarala rekorde gledanosti tokom emitovanja od 1986. do 2011. godine, ali i kao producent, glumica i izdavač. Dostignuća ove televizijske voditeljke opisuju se superlativima. Prema magazinu “Forbes”, Opra je najbogatija Afroamerikanka 20. veka i jedina crnkinja na svetu koja je postala milijarderka. “Life Magazine” je Opru proglasio najuticajnijom ženom svoje generacije, a “Business Week” najvećim filantropom afro-američkog porekla u istoriji SAD.

Težak period odrastanja i adolescencije, život na rubu egzistencije, suicidne misli i depresija, nisu je sprečili da postane jedna od najuticajnih i najbogatijih žena sveta. Istinu o privatnom životu pre nego što je postala slavna, koji nimalo nije nalik sadašnjem, voditeljka je otkrivala gledaocima u svojoj emisiji.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *