Owen Wilson

Owen Wilson prošetao Dubrovnikom

Magazin News

Poznati holivudski glumac Owen Wilson je ove godine odlučio posjetiti susjednu Hrvatsku pa je tako fotografisan kako s prijateljima šeta centrom Dubrovnika. Wilson je prošetao starom gradskom jezgrom ovog hrvastkog grada u ležernom izdanju sa šeširom na glavi, ali su ga uprkos njegovom nastaojanju da ne bude primjećene, fanovi i fotografi prepoznali.

Predah od šetnje potražio je u poznatom dubrovačkom restoranu gdje je nakon večere sa zadovoljstvom pozirao s osobljem. Postoji mogućnost da se Jadran dopao Wilsonu jer ovo nije njegova prva posjeta Hrvatskoj. Naime, on je u julu prošle godine u Split i Dubrovnik stigao zbog snimanja filma “Bliss” s glumicom Salmom Hayek te je vjerovatno tom prilikom Hrvatska ostavila snažan utisak na njega.

Vilson je rođen 1968. godine u Dalasu, Teksas, a porodica mu je poreklom iz Irske. Nije jedini poznati član porodice, jer su njegova dva rođena brata, Luk i Endrju Vilson, takođe glumci. Krivi nos po kojem ga svi prepoznaju nije imao od rođenja, već je to posledica dve nezgode koje su mu se dogodile – jedna u srednjoj školi, a druga dok je bio na koledžu. Na velika vrata je ušao u svet filma ulogom u “Shanghai Noon” gde je igrao pored Džekija Džena, a film je zaradio skoro 100 miliona dolara širom sveta.

Oven je deo “momačkog čopora” gde su i glumci Vil Farel, Džek Blek, Vins Von, Ben Stiler, Stiv Karel i njegov brat Luk Vilson, a prvi je među njima koji je dobio nominaciju za Oskara za film “The Royal Tenenbaums”. Zabavljao se sa mnogobrojnim lepoticama među kojima je i pevačica Šeril Krou koja je navodno pesmu “Safe nad Sound” posvetila upravo njihovoj vezi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *