Paul McCartney

Paul McCartney snimio album

Magazin News

Legendarni Paul McCartney trebao bi objaviti novi solo album koji je spontano snimio za devet sedmica tokom karantine. Nazvan McCartney III, album prati McCartney I iz 1970. i McCartney II iz 1980. godine.

“Samo sam se zezao, ni jedne sekunde ne sluteći da će ovo biti album”, kazao je McCartney, dodavši da su neke pjesme imale “odjek pandemije”, piše BBC. Otkrio je mali dio jedne od pjesama na novom albumu… “Tekst jedne od pjesama glasi: ‘Kad dođu hladni dani, poželjećemo da smo iskoristili dan’. To sam podsjetio sebe i sve koji slušaju da morate zgrabiti dobre stvari i proći kroz pandemiju”, rekao je.

Razlog njegovog optimizma su, dodao je, iskustva kroz koja su prošla njegovi roditelji tokom Drugog svjetskog rata. “Preživjeli su bombardiranje i opet su iz toga izašli s nevjerovatnim duhom, pa ako su oni to mogli i ja to mogu”, kazao je. Planirano je da album bude objavljen 11. decembra.

“Moje vrijeme provedeno u karantini je zapravo dobro bilo, jer san se početkom godine vratio s godišnjeg odmora, nakon čega sam se zaputio na farmu na selu i tamo ostao sa svojom kćerkom Mary i četvero mojih unuka. Sve je bilo jako lijepo. Malo sam snimao u njenom studiju, a navečer bih se igrao s unucima”, kazao je McCartney.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

1 thought on “Paul McCartney snimio album

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *