američki reper 50 Cent

Pod Bidenom ću postati 20 Cent

Magazin News

Popularni američki reper 50 Cent podržao je republikanskog kandidata za američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kao jedan od razloga zašto ga je podržao naveo je namjeru kandidata demokrata Joea Bidena da poveća poreze.

Kako je kazao, pod demokratom Bidenom postat će 20 Cent. “Da, ne želim biti 20 Cent. 62 posto (op. a. planirani iznos povećanja poreza) je zaista, zaista loša ideja. Ne sviđa mi se”, napisao je na Twitteru.

On je aktuelnog predsjednika Trumpa podržao dvije sedmice prije izbora i to u trenutku kada Trump pokušava dobiti podršku što većeg broja afroamerikanaca. U tom cilju često ističe Bidenovu ulogu u stvaranju zakona iz 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka za koje tvrdi da su doprinijeli masovnom zatvaranju manjina.

Osim afromerikanaca, želi dobiti i veliku podršku latinoamerikanaca i time nadoknaditi zaostatak koji ima u predizbornim anketama, posebno među starijim glasačima koji su zabrinuti zbog pandemije koronavirusa.

Biden je podržao povećanje poreza za kompanije i pojedince koji godišnje zarađuju više od 400.000 dolara. S druge strane, Trump je prije tri godine smanjio najvišu saveznu stopu poreza za pojedince sa 39,6 na 37 posto, prenose dnevni listovi.

Podijeli

1 thought on “Pod Bidenom ću postati 20 Cent

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *