Preminuo Chadwick Boseman

Preminuo Chadwick Boseman

Magazin News

Američki glumac Chadwick Boseman, koji je slavu stekao tumačeći lik Black Panthera, preminuo je jučer u Los Angelesu. Prema riječima njegovog menadžera, glumac se već četiri godine borio s rakom. U trenutku smrti uz njega je bila njegova supruga, kao i članovi njegove mnogobrojne porodice. Rak debelog crijeva mu je dijagnosticiran prije četiri godine: “Uprkos dijagnozi, nastavio je raditi i publici predstavio mnoge filmove koje su mnogo zavoljeli. Bio je pravi borac”.

Boseman nikada nije javno govorio o bolesti s kojom se borio od 2016. godine. Rođen je u Južnoj Karolini, diplomirao na Univerzitetu Howard i imao manje uloge na televiziji prije nego je 2013. dobio prvu ulogu koja je privukla pažnju javnosti. Tada je tumačio lik zvijezde bejzbola Jackiea Robinsona, rame uz rame sa Harrisonom Fordom u filmu “42”. Porodica, prijatelji i obožavatelji glumca danas se opraštaju od njegovog lika i djela putem emotivnih objava na društvenim mrežama.

Glumci Brie Larson i Mark Ruffalo oprostili su se od kolege Chadwicka Bosemana uz emotivne riječi koje su podijelili na Twitteru. “Sve tragedije koje su se gomilale ove godine sada izgledaju još gore zbog gubitka Chadwicka Bosemana. Kakav je to čovjek, kakav talenat. Ti si jedan od onih koji će ostati veliki za sva vremena, a tvoja priča je tek počinjala…”, napisao je Ruffalo na svom Twitteru. O svojoj bolesti nije govorio javno, za te probleme su znali samo kolege, prijatelji i porodica.

“Chadwick je bio osoba koja je zračila moći i mirom. Borio se za mnogo toga, obraćao je pažnju na svakog pojedinca i ohrabrivao nas je onda kada bismo se osjetili nesigurnim. Čast mi je imati sjećanja u kojima si ti, kao i razgovore, smijeh… Moje srce je uz tebe i tvoju porodicu. Nedostajat ćeš nam, nikad te nećemo zaboraviti”, napisala je Larson.

 

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *