Preminuo Sean Connery

Preminuo Sean Connery

Magazin News

Sean Connery, čovjek koji je definisao lik čuvenog James Bonda, preminuo je u 90. godini. Još uvijek nije poznato kada je glumac tačno preminuo, dok je njegova supruga istakla je da je demencija s kojom se borio “uzela danak”.

Connery je prvi tumačio ulogu čuvenog Bonda u filmu “Dr. No” koji je objavljen 1962. godine. Rolu je kasnije reprizirao u ostvarenjima “From Russia with Love”, “Goldfinger”, “Thunderball” i “You Only Live Twice”. U ulozi Bonda se pojavio ponovo u filmovima “Diamonds Are Forever” i “Never Say Never Again”.

Za vrijeme svoje dugogodišnje karijere dobio je mnoštvo vrijednih nagrada, poput Oscara, dvije Bafta nagrade i tri Zlatna globusa. Connery je glumio u sedam ostvarenja o BonduConnery je glumio u sedam ostvarenja o Bondu Connery je u augustu ove godine proslavio 90. rođendan. Poznat je i po ulogama u filmovima “The Hunt for Red October”, “Indiana Jones”, “Last Crusade” i “The Rock”.

Thomas Sean Connery rođen je 25. kolovoza 1930. godine u Edinburghu (Škotska) u skromnoj obitelji Josipa i Konfedije Jufemije. Bio je najstariji od dva sina. Prihodi obitelji bili su tako skromni da je mladi Sean morao spavati u donjem dijelu komode. Kako bi osigurao financijsku potporu svojoj obitelji, u dobi od devet godina, Sean je počeo raditi kao trgovac mlijekom i pomoćnik mesara. U dobi od 13 godina napustio je školu, a 1946. Sean se priključio Kraljevskoj mornarici Velike Britanije, ali je nakon 3 godine suspendiran iz službe zbog zdravstvenih razloga.

Koneri je sa suprugom fotografisan na njihovu 45. godišnjicu braka 6. maja ove godine na Bahamima, a veruje se da je to jedna od poslednjih fotografija tog para, prenosi britanski “Miror”.

Mišelin, s kojom je glumačka legenda bila u braku 45 godina, rekla je da je Koneri bolovao od demencije.

“To nije bio život za njega”, rekla je 91-godišnja Mišelin, te dodala da poslednjih meseci Koneri nije vodio bajan život i da nije mogao da razgovara niti normalno da funkcioniše.

“Preminuo je u snu. Bila sam s njim sve vreme i on je otišao dostojanstveno. Sve je bilo kako je i želeo”, dodala je, te istakla da je demencija s kojom se borio “uzela danak”, ali da mu se bar ostvarila želja da umre mirno.

Ser Šon Koneri, glumac koji je po mnogima bio neprevaziđeni Džejms Bond, preminuo je 31. oktobra u 91. godini života. Škotski glumac bio je najpoznatiji po tumačenju Džejmsa Bonda. Prvi je glumac koji je igrao tajnog agenta igrao. Po mnogima – najbolji i neprevaziđen.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

4 thoughts on “Preminuo Sean Connery

  1. “I don't think there is anything particularly wrong in hitting a woman, though I don't recommend you do it in the same way you hit a man”
    Sean Connery 1965.

  2. Au, horora li na ovoj njihovoj poslednjoj zajednickoj slici. Ne treba covek da dozivi 90-u, sa demencijom ili bez nje. Covek treba da umre na vreme, pre nego sto mu starost i bolesti oduzmu svako ljudsko dostojanstvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *