Preminuo sin Roberta Redforda

Preminuo sin Roberta Redforda

Magazin News

James Redford, reditelj, aktivista i sin glumca Roberta Redforda preminuo je u 58. godini. James je izgubio bitku s rakom jetre. Publicistkinja Roberta Redforda, Cindi Berger, kazala je u izjavi da glumac tuguje s porodicom u oom teškom trenutku. Jamesova supruga Kyle potvrdila je u intervjuu za The Salt Lake Tribune da je reditelj umro u petak. Kazala je da mu je rak dijagnosticiran u novembru prošle godine dok je čekao na transplantaciju jetre.

“Srca su nam slomljena. Živio je lijep život i mnogi su ga voljeli. Jako će nam nedostajati. Kao njegova supruga već 32 godine, zahvalna sam na dvoje sjajne djece koju smo zajedno odgojili. Ne znam što bismo bez njih”, napisala je Kyle na Twitteru uz fotografije Jamesa i porodice, piše AP.

James se s bolešću jetre borio više od 30 godina, ali je nastavio živjeti. Zahvalnost za transplantaciju jetre koja mu je spasila život izrazio je u HBO-ovom dokumentarcu “The Kindness of Strangers” 1999. godine.

S ocem je osnovao neprofitnu organizaciju Redford Center koja se bavila snimanjem okolišnih filmova. Također, 1995. je osnovao Institut James Redford za podizanje svijesti o transplantacijama. James je napisao scenarij za film “Hearst and Bone” u kojem glume Kiefer Sutherland i Daryl Hannah.

Podijeli

1 thought on “Preminuo sin Roberta Redforda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *