R Kelly napadnut u zatvoru

R Kelly napadnut u zatvoru

Magazin News

Američki pjevač R Kelly napadnut je u svojoj ćeliji zatvora u Chicagu gdje služi kaznu zbog nekoliko prekršaja. Pedesettrogodišnji R Kelly je završio iza rešetaka nakon što je optužen za reketarenje, dječiju pornografiju i seksualno iskorištavanje djece.

Mediji pišu da je pjevač sjedio na svom krevetu u ćeliji kada je ušao drugi zatvorenik, skočio na njega i počeo ga udarati. Izvori tvrde da je napadač bio ljut jer je zatvor nekoliko puta bio u blokadi, a razlog su demonstranti koji su zbog R Kellyja bili ispred zatvora.

Tučnjava nije dugo trajala, a pjevač je pregledan te je ustanovljeno da nema ozbiljnih povreda. Ko je prekinuo tučnjavu, zasad nije poznato.

R Kelly je u zatvoru od prošle godine, a njegovi zahtjevi za jamčevinu su odbijeni uključujući onaj tokom pandemije koronavirusa. Njegov pravni tim se žalio da mu je život ugrožen zbog loših uslova u zatvoru, ali žalba nije dala željeni rezultat. R Kelly je na sudu rekao da je nevin po svim tačkama optužnice uključujući i optužbe da je dvije osobe zarazio herpesom.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *