Rajko Dujmić: Sahrana

Rajko Dujmić: Sahrana 17. augusta

Magazin News

Legendarni muzičar i nekadašnji član Novih fosila Rajko Dujmić bit će sahranjen 17. augusta u Zagrebu, prenose hrvatski mediji. Dujmićeva porodica odlučila je donirati njegove organe, dok će njegovi posmrtni ostaci biti kremirani i sahranjeni u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, koji također zovu i hrvatskim Panteonom jer je ovdje sahranjen veliki broj slavnih Hrvata koji su ostavili značajan trag u hrvatskoj historiji.

Komemoracija za Dujmića bit će održana u septembru, no više detalja o ovom događaju bit će saopćeno u narednom periodu. Podsjetimo, Dujmić je 30. jula ove godine doživio tešku saobraćajnu nesreću u Ravnoj Gori na području Gorskog Kotara u Hrvatskoj. Zadobio je teške povrede glave, nekoliko dana je proveo u komi na odjelu intenzivne njege, ali je borbu za život izgubio 4. augusta.

Hrvatski mediji su redovno izvještavali o njegovoj zdravstvenoj situaciji, te se u nekoliko navrata spominjalo kako bi se muzičar mogao oporaviti, no to se nažalost nije dogodilo.

Hrvatski kompozitor Nenad Ninčević jedan je od najbližih prijatelja preminulog muzičara Rajka Dujmića. On je za hrvatske medije otkrio da je porodica Dujmić odlučila donirati njegove organe. Upravo Ninković je bio uz Rajkovu porodicu nakon što se desila saobračajna nesreća, a pomoći će im i oko sprovoda koji bi, kako piše Večernji, trebao biti naredne sedmice na groblju Mirogoj u Zagrebu.

“Teško mi je bilo svih ovih dana. Rajko je imao dobro srce i meku dušu. Daleko je to od onoga što se pisalo o njemu proteklih godina i insceniralo. Bili smo prijatelji 35 godina i nikad se nismo posvađali. Bio je apsoultni pozitivac, a povremeno je bio autodestruktivan i to mu je bila jedina mana”, kazao je Ninčević za Večernji. Istakao je da posebno cijeni gestu Rajkove porodice da donira njegove organe.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *