Ryan Reynolds

Reynolds ima “nos” za ulaganja

Magazin News

Ryan Reynolds je poznato lice holivudskih filmova i drugi najplaćeniji glumac u 2020. godini sa zaradom od 71,5 miliona dolara. Ipak, gluma nije jedini izvor prihoda s obzirom na to da on ima veliku zaradu iz različitih poslovnih poduhvata.

Najpoznatiji je po ulozi Deadpoola kojeg je utjelovio u dva dijela ove urnebesne akcijske komedije o superjunaku koji ismijava druge superjunake. Ipak kao producent oba filma inkasirao je mnogo novca, a filmovi su zaradili ukupno 1,5 milijardi dolara.

Samo zato što voli piti džin, kupio je dionice destilerije iz Oregona, koja je kasnije prodata za 610 miliona dolara, a Reynolds je od te transakcije dobio poprilično veliku sumu novca. U junu ove godine Match Group koja posjeduje Tinder, OkCupid, Hindge, PlentyOfFish i slične stranice za upoznavanje objavila je nove članove odbora među kojima se našao i Ryan Reynolds.

Nedavno je na svom Instagram profilu objavio da je i vlasnik kompanije koja će pružati vrlo jeftine mobilne usluge. Najnovija investicija bi mogla biti u velški nogometni klub Wrexham AFC. Plan je da zajedno s kolegom glumcem Robom McElhenneyem potroši 2,5 miliona dolara.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *