Stonesi upozorili Trumpa

Rolling Stonesi upozorili Trumpa

Magazin News

Rolling Stonesi su upozorili američkog predsjednika Donalda Trumpa da će ga tužiti ukoliko nastavi koristiti njihove pjesme na okupljanjima tokom kampanje.

U saopćenju pravnog tima popularnog benda se navodi da je uspostavljena saradnja s organizacijom BMI koja se bavi zaštitom autorskih prava, a s ciljem zaustavljanja neovlaštenog korištenja njihove muzike.

Trump je tokom okupljanja u Tulsi u Oklahomi koristio pjesmu “You Can't Always Get What You Want”, a istu pjesmu je iskoristio i tokom kampanje 2016. godine.

Pravni tim je dodao da su potrebni koraci kako bi se onemogućilo Trumpu da koristi materijal Rolling Stonesa bez dozvole. Ukoliko to ne bude ispoštovano, američkom predsjedniku bi prijetila tužba, javlja BBC.

Rolling Stones je engleski rock sastav osnovan u Londonu 1962. Prvi stabilni sastav sastojao se od voditelja benda Brian Jones (gitara, harmonika, klavijature), Mick Jagger (glavni vokal, harmonika), Keith Richards (gitara, vokal), Bill Wyman (bas gitara), Charlie Watts (bubnjevi) i Ian Stewart (klavir). Stewart je uklonjen iz službene postave 1963. godine, ali je nastavio da radi s bendom kao ugovoreni glazbenik sve do smrti 1985. Glavni autori pjesme, Jagger-Richards, preuzeli su vodstvo nakon što je Andrew Loog Oldham postao menadžer grupe.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *