Severina izgubila starateljstvo

Magazin

Severina je izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, vijest je koja je danas odjeknula u hrvatskim medijima.
Pjevačica i njen bivši partner Milan Popović trebali su se danas sastati na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, ali se nisu pojavili. U pravnoj bici o starateljstvu nad sinom Severina je izgubila spor s Milanom, pišu hrvatski mediji.

Sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srbijanskim biznismenom, te da on samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. Sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti. Njeni zastupnici ovu će odluku pokušati osporiti s obzirom na činjenicu da su protiv Popovića podnijeli kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava.

“Zadovoljni smo presudom iako je još nepravomoćna. Nadamo se da će se majka držati privremene mjere”, izjavio je Popovićev advokat. Mjera stupa na snagu odmah, a Severina će navodno viđati sina dva puta sedmično popodne i svaki drugi vikend od subote ujutro do nedjelje navečer. “Nemam nikakav komentar”, poručio je Popović.

Ovu vijest je potvrdio i Severinin advokat Mate Matić. “Nedavno sam se uključio u ovaj slučaj i mogu vam reći da je ono što sam vidio na zadnjoj raspravi zaista zastrašujuće”, kaže Matić. “Apsolutno nije bilo nikakvog osnova za ovu odluku. Socijalna radnica koja je davno dodijeljena djetetu na sudu je priznala da Aleksandra nije vidjela dvije godine, ali sudija je ipak uvažila njezino mišljenje i dijete privremeno mjerom dodijelila ocu”, kaže Matić. “Majka je ipak majka i ova odluka je zastrašujuća, ali ne krivim nikog osim onih koji odluke donose”, dodao je akvokat.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *