Sharon Stone

Sharon Stone: Molim vas nosite maske

Magazin News

Glumica Sharon Stone podijelila je s pratiocima na Instagramu vijest da su od bolesti COVID-19 preminule njena baka i kuma, te da se sestra i sestrin muž u bolnici bore za život usljed zaraze koronavirusom. Za zarazu je optužila ljude koji ne nose maske.

The Independent piše da je Sharon Stone na Instagramu objavila nekoliko fotografija bolničke sobe u kojoj leži njena sestra Kelly koja inače boluje od lupusa (autoimuna bolest), a zaraza koronavirusom je pogoršala njeno zdravstveno stanje. Shodno tome, ona je smještena na odjelu intenzivne njege zajedno s mužem.

Na jednoj od fotografija je vidljiva soba u kojoj je smještena velika žuta cijev koja služi za ispuštanje kisika u i izvan prostorije, kao i medicinska sestra koja je u potpunosti obučena u zaštitnu opremu. “Moja sestra Kelly koja boluje od lupusa, sada ima i COVID-19. Ovo je njena bolnička soba. Neki od vas koji ne nose maske su ovo napravili”, napisala je Stone u opisu ispod objave.

Stone je ispričala da je njena sestra Kelly prije nego se zarazila zbog slabog imunološkog sistema bila u apoteci kako bi uzela potrebne lijekove. Glumica je pozvala pratioce da se pridržavaju mjera fizičke distance, higijene i da nose maske kako bi zaštitili sebe i druge.

U jednoj od narednih objava, Stone se pratiocima obratila i videom. Tada je otkrila da se u Montani gdje joj je sestra hospitalizirana ne dozvoljava testiranje asimptomatskih slučajeva. “Nema dovoljno testova ni za medicinsko osoblje dok ljudi marširaju s oružjem u ruci jer misle da je njihovo pravo da ne nose masku”, kazala je Stone u videu. U tom istom videu, Stone je navela da su joj baka i kuma umrle od posljedica zaraze koronavirusom. SAD je trenutno najpogođenija zemlja koronavirusom u svijetu. Ima 5,4 miliona oboljelih i 170.000 umrlih.

Podijeli

Review Overview

Summary
5

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *