Hauser zapjevao

Stjepan Hauser zapjevao

Magazin News

Popularni hrvatski violončelist Stjepan Hauser prvi put javnosti je otkrio i kako to zvuči kada on zapjeva. Njegovo umjeće sviranja na violončelu znaju svi, ali ovaj put Hauser se pokazao u nešto drugačijem izdanju, a društvo mu je pravila zanosna brineta kojoj nije otkrio ime.

U zajedničkom videu koji su objavili na Instagramu, Hauser i brineta koja se našla u njegovo zagrljaju otpjevali su pjesmu “Something stupid”, koju u originalu izvode Robbie Williams i Nicole Kidman. “Uradio sam nešto glupo i pokušao zapjevati”, šaljivo je poručio Hauser u opisu videa.

Šalio se ili ne, mnogi su mu poručili da i u ovom izdanju jako dobro zvuči te da bi se češće trebao upustiti u ovakve muzičke izazove. Mada je dugo krio njen identitet na društvenim mrežama, ubrzo se otkrilo kako mu često društvo pravi italijanska pjevačica Benedetta Caretta s kojom nerijetko snima i objavljuje nova videa na Instagramu.

Stjepan Hauser u rodnoj je Puli započeo osnovno glazbeno obrazovanje, a srednjoškolsko je pohađao i završio u Rijeci u klasi prof. Maura Šestana. Dobitnik je 21 prve nagrade na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Iako tek u svojim dvadesetima, Stjepan Hauser je nastupao u više od 40 zemalja na svim kontinentima, uključujući prvijence u najprestižnijim svjestkim dvoranama poput Wigmore Hall-a, Royal Albert Hall-a, Amsterdamskog Concertgebouw-a, Southbank Centra i mnogih drugih.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *