Danica Maksimović

U 68. godini oduševila fanove

Magazin News

Poznata glumica Danica Maksimović puni baterije u Turskoj, a na Instagramu je objavila novi set fotografija sa odmora u ovoj mediteranskoj zemlji. Naime, ona je pozirala u kupaćem kostimu, pri čemu je do izražaja došla njena vitka linija.

Mnogi su se složili da Danica u sedmoj deceniji izgleda kao milion dolara i kao manekenka. “Sutra je najvažnija stvar u životu… Sutra nepogrešivo dolazi u ponoć. Sutra je savršeno kad stigne i daje nam se u ruke. Sutra je nada da smo naučili nešto od juče”, citirala je glumica slavnog kolegu Džona Vejna.

Komplimenti su stizali sa svih strana, a jedan joj je uputila i koleginica Lidija Vukićević. “Ljubav moja prezgodna”, napisala je Lidija Vukićević Danici Maksimović.

U detinjstvu je bila član recitatorskih sekcija, pevala je u horu i trenirala je folklor. Roditelji su želeli da se bavi nekom „ozbiljnom profesijom“ od koje će moći da živi. Poslali su je u Beograd da studira prava, a ona je krišom upisala glumu. Nakon dve godine su saznali šta radi kada su je videli na televiziji kako peva „Čaj goro, lane moje“.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesira Minje Dedića koji je bio veoma strog. Dugo je nastupala u Pozorištu na Terazijama, a prvu zapaženiju ulogu je imala 1980. godine u filmu „Hajduk“ u kome je glumila Jelenu. Usledila je epizodna uloga prodavačice u kultnoj seriji „Vruć vetar“.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *