Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je svoju trecu pobjedu u isto toliko utakmica Lige nacija, a naprosto je bila magija to sto smo vidjeli na terenu od Dzeke i Pjanica. Navijaci Bosne i Hercegovine posebno su odusevljeni igrom Juventusovog dirigenta, maestra Miralema Pjanica.

A moglo se vrlo lako desiti da Pjanic nikada ne zaigra u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ne zato sto nije zelio, otimali su se za njega ranije i Francuska i Luksemburg, nego zbog najkomplikovanije birokratije i nenormalnih odnosa u institucijama vlasti. Svima je vec bilo jasno da je Pjanic dragulj, ali jednostavno nije se mnogo radilo da tadasnji fudbaler Metza dobije bosanskohercegovacko drzavljanstvo. Pisalo se u medijima, kumilo – molilo, ali institucije nisu reagovale. Neko ce reci i da se namjerno bojkotovao ovaj predmet, a vi procijenite sami ima li prostora za takvo razmisljanje.

“Tesko mi je, jako mi je tesko kada vidim druge kako igraju za svoju drzavu, a ja ne mogu. Zvali su me iz Francuske, zvace opet. Hocu da igram za Bosnu. Ja ne mogu cekati da se to rijesi u Bosni jos godinu dana. Otac, mati i ja smo sve uradili sto je bilo do nas”, rekao je Pjanic 2007. godine Senadu Hadzifejzovicu.