Na centralnom gradskom trgu u Kozarskoj Dubici danas je odrzana privredno-turisticka manifestacija “Voce fest”, na kojoj je voce i preradjevine od voca izlozilo 26 proizvodjaca.

U prisustvu brojnih gradjana, manifestaciju je otvorio nacelnik opstine Kozarska Dubica, Radenko Reljic, koji je istakao da je cilj “Voce festa” promocija ove opstine, voca i proizvoda od voca.

“Posebno mi je drago sto ovo vec postaje regionalni susret, jer imamo izlagace iz susjednih opstina i Hrvatske, a grad je prepun ljudi. Mislim da ce danas doci do dobrog druzenja, razmjene iskustava, a sve s ciljem unapredjenja i promocije voca i vocarske proizvodnje”, rekao je Reljic novinarima.On je dodao da podsticaje vocarskoj proizvodnji opstina isplacuje u skladu sa finansijskim mogucnostima.

Nacelnik opstinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Dusko Bodilovic istakao je da se manifestacija “Voce fest” odrzava po deveti put u organizaciji tog opstinskog odjeljenja i Turisticke organizacije opstine Kozarska Dubica.