Hrvatska u srijedu od 20 sati igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Engleske na stadionu Luznjiki u Moskvi.Dan prije spektakla u polufinalu pred novinare su izasli hrvatski selektor  Zlatko Dalic i defanzivac Liverpula Dejan Lovren.

“Ne citam i ne pratim sto se dogadja u Engleskoj, citam sto ima u mojoj zemlji. Bit ce zanimljiva, teska, intrigantna utakmica za obje ekipe. Igram s Hendersonom u klubu, znam puno engleskih reprezentativaca, upoznajem ih svake sedmice na utakmicama. Mislim da naši igraci znaju engleske kvalitete. Ovo je za nas veliki uspjeh, ali necemo se time zadovoljiti. Težimo boljem, selektor Dalic nam je dao povjerenje i, kad nisu ljudi vjerovali u nas, on je najviše vjerovao i to je najveca razlika – rekao je Lovren.

”Napravili smo analizu engleske reprezentacije, znamo odakle nam prijeti najveca opasnost. Nakon Islanda, Danske i Rusije, ceka nas drugacija utakmica. Mozda nam vise odgovara igra Engleske, ali moramo paziti na njihovu igru iz prekida. Nemamo razloga biti nervozni, rastereceni smo, bez pritiska,
dosli smo uzivati u polufinalu, u nogometu.

Nije nam bitno ko je ispred nas, iza nas, protiv nas. Dosli smo pokazati svoju najbolju igru, a rezultat kakav bude”, rekao je Dalic.