Cenzurisani Dokumentarni Film – Pljačka !

Magazin News

CENZURISANI FILM – Francuski dokumentarac „Hold Up“ o pandemiji korone i haosu koji je izazvala ! Od ovog filma strepe svi oni koji su svjesno participirali u korona maskaradi, a za što trebaju odgovarati.

Francuski dokumentarni film Hold Up (Pljačka), osuđen kao konspiracionistički, za samo nekoliko sati od objavljivanja na internetu pao je pod udar cenzure i povučen je sa svih platformi. Film nudi brojna svedočenja koja pokazuju drugo lice krize u koju je virus korona bacio svet.

Da li je i sloboda govora jedna od kolateralnih žrtava kovida 19?

Najavljivan nekoliko nedelja na društvenim mrežama, francuski dokumentarni film Hold Up (Pljačka), o pandemiji virusa korona i haosu koji je izazvala, premijerno je objavljen 11. 11. u 11 časova na internet-platformi Vimeo i za samo nekoliko sati uklonjen je sa nje.

Onima koji su film kupili izbrisan je iz njihove biblioteke bez ikakvog objašnjenja. Novac od prodaje platforma je zadržala, a isplata producentskoj kući je blokirana.

Film je finansiran dobrovoljnim prilozima putem dve platforme, sakupljeno je više od 300.000 evra i trenutno je i taj novac blokiran.

 

 

Producenti su isprva najavili da će, do pokrivanja troškova produkcije, gledanje filma biti naplaćivano, a potom će biti preveden na nekoliko jezika i svima dostupan besplatno. Nakon cenzure na Vimeu producent je na svom fejsbuk profilu postavio link ka filmu na platformi Odise i objavio da je od tog momenta film besplatan na svim platformama i mrežama. Samo nekoliko trenutaka kasnije skinut je sa svih platformi!

 

Od tada počinje potera za filmom, jedni ga kače, moderatori brišu. Film je za kratko vreme videlo više od 20 miliona ljudi.

 

O čemu priča film Hold Up (Pljačka ) ?!

Zanimljivo je da niko od učesnika ne negira postojanje virusa, niti ozbiljnost bolesti i smrt dela obolelih. Šta je, onda, povod ovakvih horskih napada, osuda i cenzure?

U filmu „Hold Up“ analiziraju se i objašnjavaju kontradiktorne i apsurdne odluke francuske vlade i drugih vlada u upravljanju krizom, poreklo virusa, sputavanje i zabrana francuskim lekarima opšte prakse u prvom periodu krize da leče obolele, smrt oko 15.000 starih u staračkim domovima kojima je dekretom vlade prepisan rivotril i urađena „tiha eutanazija“, o maskama, o sukobima interesa i uticaju farmaceutske industrije.

 

Izražavaju se sumnje u ispravnost odluka i korisnost zatvaranja građana i zaustavljanja privrede, naziru posledice tih odluka po celokupno društvo i upozorava da bi mogle biti mnogo gore nego epidemija. Govori se o zloupotrebi virusa, urušavanju medicine, gaženju etike, širenju straha, dezinformisanju. Film pruža i antropološko-sociološki pristup pandemiji i povezuje upravljanje krizom na globalnom nivou s „velikim resetovanjem sveta“ koje su moćnici najavili na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Govori se o korupciji u nauci i zdravstvu, o ratu koji svetska finansijska elita vodi protiv sirotinje – „nepotrebnih i suvišnih“ – o psihopatologiji vlasti i vladara, o teorijama zavere i zaverama kroz vekove, postavlja se pitanje slobode govora i optužbi za teorije zavere kao jedinim odgovorom i argumentom u debati na veoma ozbiljne društvene teme. Ukazuje se na raskršće na kom se svet nalazi, na kidanje veza i stvaranje društva izolovanih individua u kom multinacionalne kompanije ulaze u najintimnije sfere privatnosti i uspostavljaju kontrolu i vlast nad ljudima.

 

Postavlja se pitanje da li je moguće ponuditi drugačiju viziju društva, onog zasnovanog na održivim vrednostima i sistemima, društvo radosti i poverenja, zadovoljstva u bliskosti s drugima, slobode čoveka s prihvaćenim razumnim rizicima koje život podrazumeva.

Sumnje u dobronamernost vlasti u upravljanju pandemijom budi i činjenica da je lek hidroksihlorokin 13. januara 2020 – dva meseca pre izbijanja pandemije i masovnog zatvaranja Francuza – tadašnja ministarka zdravlja Anjes Bizen dekretom stavila na listu otrovnih supstanci.

 

 

 

U momentu povlačenja leka i zabrane lekarima da ga prepisuju pacijentima, pojavio se video anonimnog uzbunjivača koji pokazuje veliki lager hidroksihlorokina namenjenog za isporuku francuskoj vojsci. Ministarstvo odbrane potvrdilo je porudžbinu veće količine leka „za svaki slučaj, ukoliko se potvrdi da je efikasan“.

 

 

Seme „teorija zavere“ i sumnje u reč Naučnog saveta je posejano, i otpočeo je pravi rat za hidroksihlorokin i protiv njega koji još traje i koji, i pored drugih frontova što su otvarani, predstavlja srž sukoba.

Naime, reč je o leku hidroksihlorokinu koji je u upotrebi poslednjih šezdeset godina i sve do 13. januara 2020. bio je u slobodnoj prodaji, bez lekarskog recepta. Po rečima profesora Didijea Raulta, velikog zagovornika hidroksihlorokina u lečenju kovida 19, taj lek je u svetu do danas koristilo dve milijarde ljudi, nije zabeležena smrtnost, niti ozbiljniji neželjeni efekti.

 

 

Poseban akcenat profesor Rault je stavio na činjenicu da je taj lek efikasan u prvim danima infekcije, jer značajno smanjuje koncentraciju virusa, dok u kasnijoj fazi ima slabiji ili nikakav efekat.

Kineski lekari koristili su ga kod epidemije sars-kov-1 2002. godine i pokazao se efikasnim. Ipak, lek je povučen iz prodaje, prepisivanje je dozvoljeno isključivo u bolničkim uslovima i to samo kod najtežih slučajeva, upravo suprotno od Raultove preporuke.

Paralelno s povlačenjem hidroksihlorokina, francuske i evropske vlasti su počele da najavljuju upotrebu remdesivira, leka koji se, pored astronomske cene koja ga krasi, pokazao kao neefikasan sa ozbiljnim neželjenim efektima. Ne čekajući rezultate testiranja i pre objave SZO, Evropska unija je poručila 500.000 doza u vrednosti od milijardu evra.

 

Dok je Naučni savet u medijima svakodnevno prebrojavao obolele i mrtve, a vlada odbijala testiranje, govorila da maske ne služe ničemu i upućivala ljude da piju paracetamol dok ne počnu da se guše, profesor Rault je, sa svojim timom, jedini u Francuskoj, protivno preporukama vlade i Naučnog saveta, testirao sve koji su se javljali sa simptomima i lečio ih terapijom za koju je tvrdio da je efikasna.

Film Hold Up sugeriše odgovor – razlog odustajanja od hidroksihlorokina je njegova niska cena i nemogućnost zarade, jer je u pitanju supstanca koja je odavno prešla u javni domen i laboratorije nemaju finansijski interes.

 

 

Ostaje utisak da se u ogledalu tvrdnje da je film proizvod „teoretičara zavere“ oslikava odraz zavere koju sugerišu svedočenja učesnika dokumentarnog filma Hold Up. Osećanje publike, jednog dela francuskog društva, da je u pitanju zavera protiv čoveka, svojim tvrdim stavom i arogancijom, kako to kaže profesor Peron, jednako podstiče i vladajuća medijsko-politička klasa.

 

 

Pokojni francuski premijer Mišel Rokar, jednom prilikom govoreći o zaverama, izjavio je: „Između dve hipoteze uvek treba privilegovati glupost. Glupost je češća pojava. Za zaveru je potrebna retko visoka inteligencija.“

U slučaju ovog političko-sanitarnog sukoba, većina učesnika poseduje veoma visok nivo inteligencije i natprosečna znanja, što je možda i najuznemiravajuća činjenica u pandemiji kovida 19, koja postepeno prerasta u aferu kovid-19.

 

 

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

20 thoughts on “Cenzurisani Dokumentarni Film – Pljačka !

 1. Ništa nije neranjivo. Ništa nije bez mane. ”NEMOGUĆE POSTOJI SAMO DO TRENUTKA DOK NE PRONAĐEMO NAČIN DA GA UČINEMO MOGUĆIM.”
  Kaže stari zavjet da ćemo biti kao stabla koja će do korijena posjeći, ali ono što u zemlji ostane pokrenuti će rađanje novog čovjeka.

 2. Dakle, sto se mene tice – vise puta sam ti iznio svoj stav, a takodjer i vise puta povezao sa mojim izvorima informacija…

  smatram da se cjelokupni sistem u kojem zivimo i umiremo – bazra na izuzetno zlom sistemu KAMATE, a koji svoje izvorsite ima u tzv “bibliji”…Da ne bih ulazio trenutno dublje u ovu temu sada – smatram da upravo tih nekoliko familija, koje su kamatarile i u tzv “bibliji” na prosto su moc nad drugim pripadnicima ljudske vrste – upravo sticali tim kamatarenjem.
  smatram takodjer da cjelokupna “istorijska kronologija” jeste obicna besmislene laz, u kojoj upravo ovi Kamatari – zele pokazati njihovu vlastitu “drevnost”, ali i kontroliranjem proslosti u stanju su kontrolirati i nasu buducnost. Nijhova “drevnost” smatram da nije starija od 300 godina…
  smatram da su ti kamatari – upravo onimi nocvem (koji je nekad bio zlato) upravo unistili tadasnje “plemstvo”, koje su krvavo kamatarili kroz ratove – a onda kroz “revolucije”… Tako su ostali “Imperija iz tame” ili Cionisticka imperia – o kojoj niko nikad nista u tzv skolama (debilanama) nije ni spominjeo…
  smatram da su isti kamatari – u nekoj vrsti kooperacije (a vjerovatno cak i nadredjeni) drugim grupacijama po svijetu, koje su takodjer zasnivale njihovu noc na slicnim premisama… A najvaznije su ove dvije: Novac i Obmana.
  smatram da su kamatari – Obmanu – gradili paralelno sa kamatarenjem. Ona plazi od “religije”, preko “nauke i medija” – pa do cjelokupne “moderne domokratije” – koja je kao sto vidimo izuzetno lako kontrolirana onim “nastampanim papiricima” iz njihove “stamparije”…
  smatram da su kamatari (CIonisti) preuzevsi bukvalno “stampariju” tzv novca-iz-nicega 70tih godina, ustostrucili njihovu moc… medjutim, stvorili su i smrtonosni otrov za tu moc – upravo Ponzi shemom koju su tu ugradili. Zato mi se cini (i od pocetka cinilo) – da je cijela ova prica o laznoj pLandemiji – samo njihov pokusaj da ostanu na vrhu piramide – u trenutku kada se Ponzi shema pocne urusavati.
  medjutim – jasno je da se neka vrsta “odrzive” Ponzi sheme cionisticke moci (bazirane na papiricima i Obmani) – pokusava odrzati nekim skorim – smanjenjem BAZE Ponzi piramide (masakrom nad ljudima) kao i primjenom Totalne-Kontrole (u konacnici i u vidu chipa) uz preuzimanje – bukvalno SVEGA (ali SVEGA) sto mi Gojimi cak i “gojimiske drzave” – posjedujemo… Naravno u ruke ovim cionistima “filantropima”…
  smatram takodjer da je cjelokupna tzv “epidemiologia” (ali i sire) – totalna pseudo-nauka. Naprosto sto za 100+ godina postojanja i “istrazivanja” – nije u stanju proizvesti niti jedan jedini dokazani-ponovljeni naucni eksperiment u kojem bi se njena osnova (“Teorija zaraze”) pokazala kao tacna. Upravo obrnuto!
  smatram da je ova lazna pLandemija – mnogimia otvorila oci… Prakticno je bilo nemoguce promasiti cinjenicu da svaki “predsjednik/premijer” bukvalno ponavlja iste rijeci i naredbe – kao sa istog papira… (i jeste sa istog papira) Meni je do prije 10 mjeseci bilo nepojmljivo da je Inkvizicijska Cenzura ovolikog obima nad Informacijom cak i moguca… A vidimo da je moguca.
  kao pozitivno, ja vidim svaki otpor ovoj kamatarskoj bandi – a otpor je jedino moguc ako Gojimi dobiju INFORMACIU. Time je i jedan od 2 stuba stuba Cionisticke imperije – potkopan… Drugi stub jesu “stamparije” koje se ocituju preko tzv “Centralnih banaka” (nekad su se te ustanove zvale “Dvorski zidov”)… To je obicna Ponzi shema, i kao sto sam rekao – i taj stub se urusava…

 3. Danas da brutalno siluju ceo zapad da se vakcinira sa novom, dosada ne testiranom RNK vakcinom.Sasvim novi princip, prikače se tvojim DNK, i taj kod te štiti od kovida.Pitanje je šta sve mogu da urade sa tim softverom, recimo da padne intelekt, veća pokornost, novih generacija…Tako da ja sam u sredno doba, i reskiram da se u nikakav slučaj ne vakcinišem, želim da ja i moja porodica, prirodnim putem se zarazimo i dobijemo imunitet. To je naše pravo, svaki za sebe, ako je neko stari, mnogo bolestan, može da reskira i se vakciniše, tako ili inace za neku godinu umire, ali u tom slućaju zlikovci dobijaju taćke, eto spasili smo odraslih, hajmo sada svi nad 16 godina, da i vas ‘spasimo’.;)Dajem link jednog silnog videa, akademika Mihaila Kovaljčuka https://www.youtube.com/watch?v=hH1HZmoK7lUIpak je nekakav direktor instituta Kurčatov, radio je razne nuklearne reaktore, isto termonuklearne /onaj testovi koji grade u EU sada/ , čovek prostim rečima daje krajnji cilj te elite. Kastovi sistem, kao i oduvek, ali sa genetskim kastama, rob nije genetski ravan sa gospodarom.Kada pogledaš odozgo, cela se slika savpada.

 4. “Masa naroda ima ogromnu moć, ali ju programirano drže prestrašenu, razjedinjenu i izgubljenu. To je činjenica stara koliko i civilizacija, samo su metode sada finije i pametnije uz pomoć tehnologije.”
  U tome je i cijela poanta te dok je svijeta tako ce i biti.

 5. Ne bih voleo da iko pomisli da predlažem da ćutimo i trpimo – naprotiv, neophodno je da se suprotstavimo ali moramo tačno da znamo kome i čemu se suprotstavljamo a ne da guramo kao volovi tamo gde su nas usmerili. Da bi bili u stanju da odredimo šta treba raditi je trezveno razmišljanje i znanje… da, moramo da shvatimo da nije dovoljno da nešto pročitamo na internetu pa da “nam je sve jasno” već nam je potrebno suštinsko znanje – da li je sada jasno zašto se “arhitekte haosa” toliko trude da marginalizuju suštinsko znanje, nauku (bez obzira koliko nauka zaista zaslužuje kritike)?

Komentariši