Fanovi bijesni na Ritu Oru

Fanovi bijesni na Ritu Oru

Magazin News

Brojni korisnici društvenih mreža bili su šokirani kada su otkrili da su oba roditelja pjevačice Rite Ore bijele puti. Pop zvijezda je rođena u Prištini, a roditelji su joj albanskog porijekla. U nekoliko intervjua je govorila o tome kako je ponosna na svoje porijeklo.

Međutim, glavni razlog zbog kog su fanovi bili neprijatno iznenađeni jeste njen imidž, koji je gradila time što je često nosila afro frizuru i oblačila se u skladu sa afro kulturom. Ona je optužena i za “blekfišing” – ovaj izraz koristi se za one koji se na društvenim mrežama pretvaraju da su mješovite ili tamne puti, kako bi privukli pažnju i saosjećanje ostalih.

Stekla je planetarnu popularnost koju sada koristi u ekstremističke svrhe… Pevačica koja pored muzičke karijere radi na propagiranju Velike Albanije i nezavisnog Kosova rođena kao Rita Sahatčiju u novembru 1990. godine u Prištini. Njena porodica je albanskog porekla: majka Vera je katolkinja koja je na Kosovu bila psihijatar, a otac musliman Besnik je imao kafić. Njena porodica preselila se u Englesku 1991. neposredno pre početka rata u bivšoj Jugoslaviji.

Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine. Po dolasku u Englesku, devojčice su odvojili od roditelja dok se njihov status nije razrešio. – Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbeglice. Imali smo sreće što smo pobegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na poslednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno – kazala je Rita, koja je nekoliko meseci bila odvojena od roditelja.

Kada je odrasla, Rita je rešila da postane pevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspe u svojoj nameri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su razrešil.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *