Sedmu godinu za redom u Bosni i Hercegovini se objelezava najzabavnija noc nauke i istrazivackog rada, “Evropska Noc istrazivaca 2018” pod sloganom “Let’s STEAM: Stvarajmo nove prilike”.

Ove godine manifestacija ce biti odrzana u petak, 28. septembra, sa pocjetkom u 17.00 casova, u devet bh. gradova – u Banjaluci, Bijeljini, Brckom, Gorazdu, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Zenici.
Centralni djeo Manifestacije u Banjaluci bice odrzan u Domu omladine, dok su i ove godine kulturne institucije – Narodna i univerzitetska biblioteka, te Muzej savremene umjetnosti i Muzej Republike Srpske otvorili svoja vrata svim ucesnicima! Djeo programa bice odrzan i u banjaluckom “Robokids” centru.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istrazivanjem i inovacijama su pozvani da se i ove godine prijave za ucesce u Noci istrazivaca 2018 u nekom od ovih devet gradova. Svoj rad mozete predstaviti kroz naucni sajam, naucni kutak ili takmicenje za srednje skole u okviru kojeg ce se posebno cijeniti ideja, inovativnost, kreativnost i originalnost.