Novi album 2Cellos “Let There Be Cello” izlazi 19. oktobra , a na njemu se poznati duo “uhvatio” kultnih filmskih kompozicija.

“Uvijek kazemo da zelimo srusiti predrasude o violoncelu i granice izmedju muzickih zanrova. Ovaj album to pokazuje. Inspiraciju smo crpjeli iz svih izvora, od pop hitova pa do bezvremenske klasicne muzike, od klasicnog rocka pa do filmske muzike. Ovaj album ima mnogo toga – ukljucujuci i neke 2Cellos  originalne pjesme. Nema pravila, samo neka bude violoncelo”, porucuju 2Cellos.

Juce su objavili spot za kompoziciju “Vivaldi Storm”. Spot je sniman u Hrvatskoj, a ni ovoga puta ne izostaje energicna svirka, dinamicna kamera i eksplozivna rasvjeta kako bi se docarala drama.

“Volimo Vivaldijevu dramu pa smo pomislili kako bismo mogli unijeti 2Cellos oluju u jedno od njegovih najpoznatijih djela. Za spot smo trazili prikladno dramaticnu i prekrasnu lokaciju – nasli smo je u kamenolomu blizu Pule.Ljeto traje, ali oluja dolazi”, kazali su.

Na novom albumu, Luka i Stjepan ce nam se predstaviti i s dvije svoje originalne pjesme koje do sada nismo culi, “Concept2,” i “Cadenza”.Od pop hitova i legendarnih pjesama, medju ostalima su odabrali: “Perfect” (Ed Sheeran), “Despacito” (Luis Fonsi), “Eye of the Tiger” (Survivor), “Imagine” (John Lennon), “Hallelujah” (Leonard Cohen)

Na albumu ce biti i “Seven Nation Army,” (The White Stripes) koju su 2Cellos odsvirali u finalu Lige Prvaka u Ukrajini.