Veliki broj nadolazecih pametnih satova radice na novom Snapdragonu koji je brzi i  stedljiviji u odnosu na prethodnika koji se koristi u aktuelnim modelima satova.

Samo dva dana prije nego ce Apple predstaviti novu generaciju najpopularnijeg pametnog sata na svijetu, iz Qualcomma su najavili novu platformu namijenjenu za pametne satove koja bi trebala pokretati vecinu pametnih satova na svijetu (osim Apple Watcha naravno).

Trenutni procesor koji se u pametnim satovima koristi Snapdragon Wear 2100 predstavljen je jos pocjetkom 2016. – Qualcomm je na novoj generaciji Snapdragon Wear 3100 radio dvije godine te bi ova platforma u kombinaciji s nedavno predstavljanom verzijom Googleovog operativnog sistema za nosive urjedjaje Wear OS trebala donijeti novo i puno bolje iskustvo koristenja ovih urjedjaja.

Ako namjeravate kupiti pametni sat, preporucujemo vam da sacekate malo i prvo vidite sto ce donijeti nova generacija Appleovog sata (sto bi znacilo da bi stariji modeli mogli pojeftiniti), odnosno kakve ce sve satove tokom sljedecih mjeseci predstaviti druge tehnoloske kompanije, a koje ce pokretati novi Snapdragon.