Nekadasnji odbrambeni igrac Aston Vile Dzejlojd Samjuel (Jlloyd Samuel) poginuo je u saobracajnoj nesreci u 37. godini.

Vijest je na sluzbenoj Facebook stranici potvrdio i Nogometni savez Trinidada i Tobaga, ciji je Semjuel bio reprezentativac.Semjuel je ostavio djecu u skolu i na povratku kuci je ucestvovao u  saobracajnoj nesrjeci koja se zavrsila fatalno po njega. Iza sebe je ostavio suprugu i troje djece.

“Primili smo uzasne vijesti da je bivsi reprezentativni odbrambeni igrac i nekadasnji igrac Aston Vile i Boltona Dzejlojd Samjuel poginuo u saobracajnoj nesreci u Engleskoj ovog jutra”, napisali su iz ovog saveza na Facebooku.

Prema dostupnim informacijama, Dzejlojd se vracao kuci nakon sto je ostavio djecu u skolu i sudario se s drugim vozilom. Vozilo mu se pri tome zapalilo i na mjestu nesrece je pronadeno njegovo spaljeno tijelo”.Nogometni savez Trinidada i Tobaga i njegovi bivsi saigraci iz reprezentacije upucuje izraze saucesca Semjuelovoj porodici u Engleskoj te Trinidadu i Tobagu.

Semjuel je poceo seniorsku profesionalnu karijeru 1998. godine u Aston Vili, gdje je proveo devet godina, a jedan je kratak period bio saigrac i hrvatskog nogometasa Boska Balabana, koji je za birminghamski klub nastupao od 2001. do 2003. godine.Osim za Aston Vilu, Semjuel je igrao za Bolton, Gilingam, Kardif siti i iranske klubove Esteglal i Pajkan.