U galeriji Kulturnog centra u Trebinju otvorena je izlozba slika i crteza autora Vladimira Jovicevica, umjetnika iz Crne Gore koji zivi u Firenci.Mladi crnogorski umjetnik trebinjskoj publici predstavio se sa tridesetak portreta i pejzaza radjenih uljem na platnu, odnosno ugljenom i kredom na papiru, u tradiciji danas pomalo zaboravljenog realistickog likovnog izraza.

“Jovicevic nas svojim djelima upoznaje sa vjestinama koje je sticao u Tivtu,  italijanskom Terniju, a posebno na akademiji umjetnosti u Firenci, gdje se usavrsavao u realistickom slikarstvu”, rekao je na sinocnjem otvaranju predsjednik Skupstine grada Trebinja Dragoslav Banjak. Jovicevic je rekao da se interesovanje za tradicionalno slikarstvo i realisticki pristup portretu razvilo jos na pocecima njegovog umjetnickog razvojnog puta, u slikarskoj skoli u Tivtu.

“Znatizelja me je i odvela u Firencu, na jednu od rijetkih akademija koja se jos bavi tim nacinom slikarstva, a na slikama su ljudi koje srecemo u svakodnevnom zivotu i koji prisustvom i svojom pricom inspirisu”, naveo je on. Jovicevic je 2013. godine, na kraju studija, nagradjen na za najbolju sliku
godine.
Mladi crnogorski slikar izlagao je vise puta u Firenci i Crnoj Gori, a prvi put je u Trebinju, gdje se izlozba biti otvorena 15 dana.