Italijanska glumica Azija Ardjento (Asia Argento) bila je jedna od prvih zena koje su javno optuzile Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein) za seksualno zlostavljanje.

Ona je prosle godine u Njujorku priznala kako ju je na Filmskom festivalu u Kanu davne 1997. godine prisilio na oralni seks. Ona je tada imala svega 21 godinu.Glumica se sada ponovo nasla na crvenom tepihu u Kanu, a na zavrsnoj ceremoniji odrzala je jedan zaista tezak govor.Neocekivano, imala je potrebu da podsjeti sve na slucaj nekadasnjeg filmskog mogula Harvija Vajnstina, rijesila je da ponovo glasno skrjene paznju na problem koji se decenijama gurao pod tepih.

Harvi Vajnstin me silovao bas ovdje, u Kanu, 1997. godine. Ovaj festival bio je njegovo loviste. I reci cu vam nešto. Harvi  Vajnstin vise nikada nece biti dobrodosao ovdje. Vise nikada nece osramotiti zajednicu koja ga je nekada prihvatala i pokrivala za sve njegove zlocine. Cak i veceras ima onih koji su odgovorni za njegovo ponasanje. Vi ne pripadate ovoj industriji. Znate ko ste. A sto je jos vaznije, mi znamo ko ste. Necemo vam dozvoliti da se vise izvlacite s tim“, bila je jasna Azija.