Samir Hatkic, Suad Ibrahimovic Kapetan i Mujo Dizdarevic jos uvijek nisu upuceni na odsluzenje zatvorske kazne koju im je izrekao Opcinski sud u Tesnju.

Naime, osudjeni su na po sest mjeseci zatvora zbog napada na sluzbjenu osobu.Oni su se na izdrzavanje kazne trebali javiti 9. aprila.To nisu ucinili nego su poslali zahtjev za odgodu, odnosno elektronsku
narukvicu.

“Kapetan (Suad Ibrahimovic) i ja smo odgodili izdrzavanje presude za pola godine. Samir je predao za narukvicu, jos nije dobio odgovor”, kazao je Mujo Dizdarevic.

Podsjetimo, osudeni su, kako je to obrazlozeno u presudi, jer su za vrijeme redovnih sedmicnih protesta nezadovoljnih gradjana Tesnja “pokušali sprijeciti policajce PS Tešanj u obavljanju sluzbjene radnje”.Sve je pocelo tako sto je Samir Hatkic, u vrijeme protesta ispred Opstine Tesanj, tog petka parkirao vozilo na trotoar, a policajac u civilu Senad Skokan upozorio ga da parkira na mjesto za ratne vojne invalide, sto je Hatkic i ucinio.

Obolio od PTSP-a i s protezom ispod koljena, Hatkic je policajcu Skokanu rekao da „mu nece on odredjivati gdje ce parkirati“, nakon cega je uslijedilo naguravanja. U tom trenutku Ibrahimovic i Dizdarevic, koji su bili redovni ucesnici protesta, prilaze automobilu u koji policajac Skokan nogama gura Hatkica.

Slika proteze na cesti i krvav zavoj na Hatkicevom patrljku izazivaju bijes kod Ibrahimovica i Dizdarevica, te su ga pokusali osloboditi vezivanja.

Sve to dogodilo se 28. marta 2014. godine.